Doğalgazın ısıtma sistemlerinde kullanılmaya başlamasından beri kombi çeşitleri hayatımızı çok hızlı bir şekilde girmeye başladı. İstanbul kombi sayesinde evlerinin, iş yerlerinin ve hatta koca şirketlerin bile ısınma ihtiyacını ve sıcak su ihtiyacı karşılanmaktadır. Ayrıca boyut olarak küçük olması, hafif olması, taşınabilir olması ve duvara asılabilir özellikleri sayesinde kullanışlı bir cihazdır.
Kombi, bireysel kullanıma yönelik olarak üretilmektedir. Konutların ya da çeşitli alanların hem ısıtma hem de sıcak su gereksinimi giderebilmek için kullanılan bir cihazdır. Genel olarak galvanizli çelik, DKP Saç, Bakır, Alüminyum ve plastik gibi parçaların birleştirilmesiyle üretilir. Isıtma sistemi için gerekli olan pompa, genleşme tankı, sıcaklık seviyesini ayarlayabilen termostat, takip merkezi ve emniyet sistemi gibi çeşitli ekipmanlara sahiptir.
Kombi Kullanımım Avantajları Nelerdir?
Kombi sistemi bağımsız ısıtma konforu sağladığı için, kazan, kalorifer ve merkezi ısıtma sistemlerine göre daha avantajlıdır. Çünkü bireyler kendi isteklerine göre bir ısı ayarı belirleyerek ona göre kombilerini ayarlayabilirler. Kombi kullandığınızda merkezi sistemde ödeyeceğiniz ısınma giderine göre daha uygun ısınma ücreti ödeyebilirsiniz, çünkü ısınma ayarını kendiniz ayarlayacağınız için sizin için uygun ücrete göre ısınma ayarı yapabilirsiniz. Ayrıca diğer ısınma sistemlerinde kullanılan şofben, termosifon gibi çeşitli su ısıtıcıları kullanmanıza gerek yoktur. Çünkü kombi çeşitli özellikleriyle sıcak suyun çeşmelerinizden akmasına yardımcı olacaktır.
İstanbul Kombi, şofben sisteminde olduğu gibi aldığı suyu eşanjör yardımıyla ısıtarak borularla kaloriferleri yollayarak evin ya da takılı olduğu mekanın ısınmasını sağlar. Bu ısınma sisteminde baca tepmesi ya da çekmesi, aşırı ısınma gibi sorunlar olmayacağı için diğer ısınma çeşitlerine göre daha güvenlidir. Ayrıca donmaya ve gaz kaçağına karşı TSE standartlarının ön görmüş olduğu şart ve koşullara göre üretildiği için güvenli bir sistemdir. Ancak kombiniz tam performans seviyesinde çalışması, çok fazla doğalgaz harcamaması ve kaçak gibi sorunlar olmaması olarak düzenli olarak bakımının yapılması gerektiğini unutmayınız.
İstanbul’da Satılan Kombi Çeşitleri Nelerdir?
Kombi çeşitleri iki ana başlık altınca incelenebilir. Bunlardan birincisi Gaz Yakıtlı Kombiler iken ikincisi Gaz Yakıtlarına Akılcı Alternatif Elektrikli Kombilerdir.
Gaz Yakıtlı Kombiler
Gaz yakıtlı kombiler kendi içinde yoğuşmalı, konvansiyonel kombi, bacalı kombiler olarak üçe ayrılmaktadır.
İstanbul Yoğuşmalı Kombi Fiyatları
A sınıf enerji kapasitesine sahip olan bu kombiler, baca işletmesi hermetik olan ve yeni nesil teknolojilerle üretilmiştir. Yoğuşmalı kombi, tam yoğuşmalı ve yarı yoğuşmalı kombi olarak ikiye ayrılırlar. Tam yoğuşmalı kombi, yüksek tasarruflu olup %105 üzerinde yakma verimi ile çalışmaktadır. Tam yoğuşmalı kombi türü sessizlik ve sağladığı yakıt tasarrufu sayesinde kombi çeşitleri arasında en etkili olan kombi çeşididir. Yarı Yoğuşmalı kombi, %105 altında yakma verimliliğine sahip olan ve tam yoğuşmalı kombilere göre daha uygun maliyetli olan kombilerdir.
Konvansiyonel Kombi
Geçmişte en fazla kullanılan ve alışa gelmiş türdeki kombilerdir. Bu kombi çeşidinin yakma veriminin seviyesi %95’in altıdır. Doğalgaz yakımın da fazla tasarruf sağlamaması ve tam verimli olarak çalışmaması nedeniyle zaman içinde işlevselliğini kaybederek yerlerini büyük ihtimal yoğuşmalı kombilere bırakacaktır.
Bacalı Kombi
Baca işletmesi doğal olarak gerçekleşen kombi çeşididir. Bina çatısında yer alan bacaların yuvalarına bağlanabilen kombi türüdür. Yıllar önce genellikle bu kombi türü tercih edilmekteydi. Ancak günümüzde çok fazla tercih edilmemektedir.
Gaz Yakıtlarına Akılcı Alternatif Elektrikli Kombiler
Gaz yakıtlarına akılcı alternatif getiren elektrikli kombiler, elektrikli ve hidrojenli kombi olmak üzere ikiye ayrılır.
Elektrikli Kombiler
Elektrikli kombilerin bacası yoktur. Çünkü bu kombi elektriği ısı enerjisine çevirerek ısın ve sıcak su ihtiyacını karşılamaktadır. Çok yüksek verimlilik seviyesinde çalışan bu kombiler elektriklik fiyatlarının çok fazla olması nedeniyle çok tercih edilmemektedir. Genellikle gaz yakıtlarının ulaşmadığı köy, yayla, tatil beldeleri gibi çeşitli bölgelerde az da olsa tercih edilmektedirler.
Hidrojenli Kombiler
Suyun içerisinde üretilen hidrojenin hemen yanmasıyla çalışan kombilerdir. Ancak bu kombi türlerinde su ve elektrik kullanımı diğerlerine göre artmaktadır.
İstanbul Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Kombi uzun süreler boyunca evlerinizin, iş yerlerinin ya da çeşitli yerlerin ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşıladığı için düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Kombilerini her yıl düzenli olarak bir kez kontrol ettirmeniz kombi bakımı için yeterli olacaktır. İstanbul kombi bakımı sayesinde kombiniz sorunsuz olarak yüksek performanslı bir şekilde çalışacaktır ve doğal faturasında tasarruf yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle kış gelmeden önceki aylarda her yıl düzenli olarak kombi bakımınızı yaptırmanızı tavsiye ederiz. Aksi taktirde kış boyunca hem evinizi iyi ısıtamazsınız hem de normalden daha fazla doğalgaz faturası ödeyebilirsiniz.
Kombi bakımı oldukça dikkat isteyen ve eksiksiz yapılması gereken hususlar içermektedir. Bu nedenle kombi bakımını yaptıracağınız yetkili servisin oldukça bilgili ve tecrübeli olması gerekir. Kombi bakımı için Sultan Isı teknik servisi ekiplerini tercih edebilirsiniz. Teknik ekiplerimiz bilgi ve tecrübeleri sayesinde kombi bakımınızı en iyi şekilde yaparak, daha iyi ısınmanızı ve daha az doğalgaz faturası ödemenize yardımcı olacaktır.
İstanbul Kombi Fiyatları Ne Kadar?
İstanbul kombi fiyatları, kombi çeşitlerine, enerji seviyelerine, markalarına ve kombiyi satın alabileceğiniz mağazanın durumuna ve popülaritesine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kombi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgileri öğrenebilmek için Sultan Isı mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Mağazamızı ziyaret ederek en uygun fiyatlı kombileri bulabilirsiniz. Ayrıca fiyat performans oranı olarak yüksek kaliteli kombilerin özellikleri, bu kombilerin bakımı, garanti süreçleri hakkındaki ayrıntılı bilgileri yetkili kişilerle görüşerek öğrenebilirsiniz.